ANTAGNING

ANSÖKAN ÖPPNAR HÖSTEN 2018

VEM KAN SÖKA?

1. Du som går årskurs 3 eller 4 (eller har uppehåll mellan dessa år) på civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi på Chalmers.

2. Har tagit/beräknas ta din kandidatexamen i Industriell Ekonomi på Chalmers föregående eller innehavande läsår.

3. Kan medverka under hela utbytet, d.v.s. alla akademiska moment som ingår.

NÄR OCH HUR?

Ansökan för Berkeleyutbytet 2019 sker via ett formulär på hemsidan som öppnar hösten 2018. Vid ansökan ska en deposition på 1000 kr betalas in som du får tillbaka om du inte blir antagen. Om du väljer att avböja din plats efter att ha blivit antagen, återfås inte depostionen. Detta för att motivera genomtänkta och seriösa ansökningar. Ansökningsdeposition kommer att utgöra en del av depositionen för boende i anslutning till studierna.

URVAL

Urvalet sker efter viktat medelbetyg. Studenter med högsta viktade medelbetyg blir antagna. Om flera studenter har samma viktade medelbetyg lottas den sista platsen ut.

Viktat medelbetyg tas fram genom att sifferbetyg multipliceras med kurspoäng. Detta innebär att mer omfattande kurser får mer tyngd i medelvärdet.

Alla meriter beräknas på de prestationer som finns inlagda i Ladok vid tiden för ansökan. Endast godkända kurser som tillhör kandidaten på Industriell Ekonomi räknas med. Du har ansvar för att tillgodoräknade kurser (från andra program på Chalmers eller från andra lärosäten) finns dokumenterade i Ladok.